Termenul de condimente, sau mirodenii, a fost aplicat mai intai ingredientelor cu gust patrunzator si iute sau aromatic,
si aromelor parfumurilor si chiar ingredientelor folosite la imbalsamari. Astazi exista tendinta de a limita utilizarea
termenului doar la ingredientele folosite la mancaruri si bauturi, desi multe condimente au si utilizari aditionale,
in medicina si cosmetica.
O definitie destul de corecta a condimentelor ar fi : condimentele sunt ingrediente de origine vegetala care,
adunate in mancaruri si bauturi, confera aroma, gust textura si culoare, fara a avea valoare nutritiva.
Maslina
Menta
Menta piperata
Mielarea
Migdala
Mirt
Mirt lamaios
Mitsuba
Molotru albastriu
Muscata lamaioasa
Mustar alb
Mustar brun
Mustar negru
Nasturel
Nucsoara
Oregano
Pandanus, flori de
Pandanus, frunze de
Patrunjel
Pelin
Pelin negru
Pin, seminte de
Piper alb
Piper de balta
Piper de Cubeba
Piper de Guineea
Piper de Sichuan
Piper indonezian
Piper mexican
Piper negru
Piper rosu
Piper roz
Piper tasmanian
Piperul lupului
Piper verde
Planta cameleon
Portocala
Praz
Rodie
Roinita
Rozmarin
Rucola
Ruta de gradina
Salcam australian
Salvie
Schinduf
Scortisoara
Scortisoara indoneziana
Scortisoara vietnameza
Scortisor
Smirna
Sofran
Sofranas
Sorbestrea de salata
Sumac
Susan
Susan salbatic
Tamaita
Tamarin
Tarhon
Tarhon mexican
Telina
Tonka
Trandafir de dulceata
Trufe
Usturoi
Usturoi rusesc
Vanilie
Visin turcesc
Wasabi
Zedoary