PELIN NEGRU - ARTEMISIA VULGARIS
Nume engleza :
Mugwort
Alte nume :
Partea folosita :
Frunzele, recoltate imediat inainte de inflorirea plantei.
Familia de plante :
Asteraceae (familia florii soarelui), subfamilia Asteroidae.

Denumirea suedeza ”malort” (planta moliei) pentru o specie inrudita (pelin) este similara; se pare ca mirosul ambelor plante alunga moliile.
Pelinul negru si pelinul, desi inrudite, nu sunt identice.
Numele botanic al genului, “Artemisia“, se refera la zeita greaca a vanatorii, Artemis.
Pentru termenul “pelin“, vezi PELIN.
In unele limbi slave este denumit cu termeni care inseamna “iarba neagra“: “černobýl“ in ceha, “chornobil“ in ucraineana si “chernobyl“ in rusa.pelin
Utilizari culinare : Ca si indeaproape inruditul pelin, pelinul negru este folosit doar ocazional drept condiment. Gustul sau amarui se potriveste bine cu pestele gras, sau cu carnea de porc, gasca sau oaie. Ocazional, frunzele de pelin negru sunt consumate crude, in salate.
Cea mai importanti utilizare a sa pare a fi prepararea gastei umplute, care este, in Germania, o mancare traditionala de Craciun. Cateva legaturi de pelin negru folosite pentru a da aroma umpluturii. Tweet this!
Share
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.