PIPER ROZ - SCHINUS TEREBINTHIFOLIU
Nume engleza :
Brazil Pepper, Pink pepper; Peruvian pepper
Alte nume :
Partea folosita :
Fructele care au dimensiuni asemanatoare boabelor de piper negru. Piperul roz este comercializat uscat, boabele avand o culoare roz stralucitoare. Fructele de piper roz murate in saramura sunt si ele disponibile comercial, dar mult mai rar. Prin murare capata in plus o nuanta usor verzuie, mata.
Familia de plante :
Anacardiaceae.

Denumirea Schinus molle provine din numele din limba quechua al plantei, ”molli”.
Utilizari culinare : Piperul roz brazilian are fructele mici si este uneori utilizat in bucataria occidentala ca decoratie, in amestec cu boabe de piper verde, alb si negru.
Piperul roz peruan are boabe mai mari si este foarte rar.
Piperul roz este denumit astfel doar datorita formei boabelor, nu si datorita aromei sau gustului, ambele blande si dulcege, foarte diferite de cele ale piperului rosu care este, dimpotriva, foarte iute.
Aroma piperului roz este slaba, astfel incat acest condiment serveste mai mult ca decoratie decat ca asezonant, desi in combinatie cu alte condimente poate dezvolta o aroma subtila. Unele carti de bucate il recomanda alaturi de peste si legume (ca sparanghelul). Tweet this!
Share
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.