Aji, pasta de

Cautare:
AJI, PASTA DE
bucatarie :
America de Sud si Centrala
descriere :
Ardeiul iute aji, cunoscut si sub denumirea de “ardei iute peruvian”, este o specie provenind din familia Capsicum baccatum, foarte iute la gust.
Pasta de aji este un amestec foarte picant, desi otetul mai “taie” un pic din iuteala ardeilor. Aceasta pasta este proprie bucatariilor din nordul Americii de Sud si a celor din America Centrala, fiind foarte popular in tari ca Bolivia, Peru, Mexic etc. Ea poate avea diferite culori, functie de culoarea ardeilor iuti folositi.
Pasta este folosita ca inlocuitor de ardei proaspeti si rezista in frigider cel putin doua saptamanid e la preparare, daca este pastrata in recipiente inchise ermetic. Ca sa reziste mai mult, se mareste cantitatea de otet si sare si se reduce cea de ulei de masline.
La prepararea pastei se pot folosi si ardei iuti uscati; in prealabil acestia se hidrateaza in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi se storc bine si se curata de seminte si codite.
Ingrediente :
20 de ardei aji galbeni, tocati
60 ml ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat
2 linguri de otet de vin alb
1 lingurita de sare
Indicatii :
Se scot semintele ardeilor si se indeparteaza coditele. Se proceseaza ingredientele intr-un blender, sau se piseaza intr-o piua, pana se obtine o pasta fina si omogena.

Share
Poza mix Sursa foto : wanderingchopsticks.blogspot.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.