Baghar

Cautare:
BAGHAR
bucatarie :
indiana, pakistaneza, afghana
descriere :
Baghar, termen similar cu “tarka”, sau “tadka” ori “chaunk” este, in principiu, un ulei aromat folosit la asezonarea preparatelor din bucatariile indiana, pakistaneza, afgana. Grasimea extrage aroma si gustul condimentelor si se raspandeste in mancare. Bagharul este folosit in doua feluri:
1. ca prim pas al procesului de preparare a unui curry, in uleiul astfel aromat adaugandu-se apoi carnea si legumele
2. ca pas final al procesului de preparare al unor mancaruri pe baza de linte, naut sau fasole, bagharul avand rolul unei asezonari finale.

Un “baghar” este obtinut prin prajirea la foc mediu-iute, in ulei vegetal sau ghee, a condimentelor uscate, cel mai adesea sub forma de seminte, sau boabe, intregi. Cele mai folosite condimente sunt chimion, coriandru, piper negru, anason, anason stelat, fenicul, mustar, scortisoara, cardamom verde si negru etc.
Ingrediente :
8 linguri de ulei de floarea-soarelui, unt, sau ghee
2 linguri de seminte de chimion
2 batoane de scortisoara
3 stelute de anason
3 pastai de cardamom negru, strivite usor
1/2 lingura de seminte de coriandru
1/2 lingura de boabe de piper negru
1/2 lingura de boabe de mustar
4 ardei iuti mici, uscati
Indicatii :
Se incinge o tigaie, la foc moderat. Se adauga ghee si, cand acesta incepe sa sfaraie si sa faca spuma, se adauga condimentele. Se prajesc, amestecand continu, circa 1-2 minute. Se indeparteaza, daca se doreste, ingredientele voluminoase, ca scortisoara, anason stelat, cardamom negru si ardei iuti. Se foloseste apoi acest ulei aromat, conform retetei preparatului carora le este destinat.

Share
Poza mix Sursa foto : www.gastronomiaycia.com
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.