BASE BE SAMPI
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Este un amestec de condimente pasta, folosit la marinarea carnii de vita. Este foarte popular in Indonezia (in special in insula Bali) si Malaezia.
Ingrediente :
250 g ardei iuti rosii, mari, fara seminte 40 g ardei iuti verzi mici, feliati marunt
50 g usturoi, tocat
200 g hasma (sau ceapa verde, doar partea alba), tocata
50 g ghimbir, tocat
150 g galangal, tocat
2 1/2 lingura de boabe de piper negru, zdrobite
100 g nuci macadamia
40 g zahar de palmier (sau zahar brun)
150 ml lapte de cocos
250 ml apa
3 frunze de dafin indonezian
3/4 lingura de sare
Indicatii :
Se combina toate ingredientele (fara dafin, apa si sare) intr-un blender si se proceseaza un minut. Se transfera mixtura intr-o cratita, se adauga restul ingredientelor si se fierbe totul la foc mic, timp 40-50 de minute, sau pana ce apa se evapora iar sosul capata o nuanta aurie.
Se raceste inainte de folosire.
Sursa foto : www.baliguide.com