BASE BE SIAP
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Este un amestec de condimente pasta, folosit la marinarea carnii de pui si pasare. Este foarte popular in Indonezia (in special in insula Bali) si Malaezia.
Ingrediente :
225 g hasme (sau ceapa verde, doar partea alba) 125 g usturoi
50 g galangal mic, tocat
60 g galangal, tocat
100 g nuci macadamia
125 g radacina de curcuma, tocata (sau 4 lingurite pudra)
50 g ardei iuti rosii, mici, feliati fin de tot
50 g zahar de palmier, tocat (sau zahar brun)
150 ml lapte de cocos
2 tulpini de lemongrass, zdrobite
3 frunze de dafin indonezian
250 ml apa
3/4 lingurita de sare
Indicatii :
Se macina toate ingredientele cu exceptia frunzelor de dafin, apei si a lemongrass-ului intr-un blender. Se transfera intr-o cratita, se adauga restul ingredientelor si se fierbe la foc mic timp de 40-50 de minute, sau pana ce apa se evapora iar sosul capata o nuanta aurie. Se raceste inainte de utilizare.
Sursa foto : www.baliguide.com