BASE GEDE
bucatarie :
indoneziana, malaeziana
descriere :
Este un amestec de condimente folosit la nfragezirea si aromatizarea carnurilor cu gust si miros puternic, cum sunt cele de rata, miel, porc, brpoasca testoasa, vanat. Este foarte popular in Indonezia (in special in insula Bali) si Malaezia.
Ingrediente :
25 hasme, decojite si tocate (sau 25 g ceapa verde, doar partea alba)12 catei de usturoi, tocati
7 ardei iuti rosii, mari, curatati de seminte si tocati
5 cm bucata de hgalangal mic, tocat
5 cm bucata galangal, tocat
10 cm bucata curcuma, tocata
1 lingura de seminte de coriandru
6 alune
2 lingurite de pasta de creveti (terasi)
1/2 lingurita de boabe de piper negru
1 praf de nucsoara, proaspat macinata
3 cuisoare
4 linguri de ulei de alune
Indicatii :
Se proceseaza intr-un blender toate ingredeintele (exceptand uleiul), incepand cu cele tari (galangal si curcuma, apoi hasme, piper, ardei iuti etc.). Se incinge apoi uleiul intr-un wok mare, la foc iute. Se adauga pasta de condimente si se prajeste, amestecand continu, circa 5 minute, sau pana ce incepe sa se faca aurie.Se raceste inainte de folosire.
Sursa foto : www.baliguide.com