Chermoula marocana

Cautare:
CHERMOULA MAROCANA
bucatarie :
marocana
descriere :
Chermoula (sau charmoula) este un sos gros, sau pasta, folosit in bucatariile nord africane (Algeria, Maroc si Tunisia). Cel mai des este utilizat la asezonarea preparatelor pe baza de peste si fructe de mare, dar este indeajuns de versatil pentru a se combina bine si cu alte tipuri de carne si legume. Exista mai multe variante de chermoula, dar toate se bazeaza pe aceleasi doua ingrediente principale: usturoi si patrunjel.
Ingrediente :
1 legatura mare de coriandru proaspat, tocat marunt
4 catei de usturoi, pisati
2 linguri de paprika
1 lingura de chimion
1 lingurita de sare
1 lingurita de ghimbir, ras
1/2 lingurita de piper de Cayenne
1/2 lingurita de fire de sofran, pisate
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lamaie mica, sucul de la
Indicatii :
Se amestec ingredientele intr-un castron. Functie de scopul in care este folosita (marinada, umplutura, sos, condiment) se poate regla consistenta ei adaugand o cantitate suplimentara de ulei.

Share
Poza mix Sursa foto : Christine Benlafquih
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.