Curry chinezesc

Cautare:
CURRY CHINEZESC
bucatarie :
chineza
descriere :
Un mare număr de restaurante chinezeşti oferă o adevărată selecţie de curry-uri, foarte populare printre clienţii occidentali care declară că sunt diferite faţă de cele indiene. Acest lucru nu este surprinzător, căci chinezii folosesc alte metode de gătit şi un amestec special de ingrediente.
Pudra de curry chinezească, numita „Ga lai fen”, este o versiune mai picantă a amestecului „5 arome” şi se prepară prin măcinarea ingredientelor, urmată de amestecarea lor.
Din cauza cantităţii mari de curcuma folosită şi a altor ingrediente cu culori deschise, pudra de curry chinezească este mai mult galbenă decât bej-maronie, iar gustul este mai puţin picant decât al celorlalte amestecuri de curry.

În Occident este foarte greu să găseşti pudră de curry chinezească, aşa că mai toate restaurentele folosesc un curry indian mai puţin picant, cum este Standard Mild Madras, care se vinde în borcănele, sau punguliţe de plastic. Unii bucătari preferă însă să-şi prepare propriul amestec, păstrând astfel gustul autentic chinezesc. Odată preparat, sau cumpărat, amestecul se păstrează la loc uscat, răcoros şi întunecos.

În China, pudra de curry este folosită la prepararea uleiului aromat cu curry, oarecum asemănător cu pastele de curry indiene, thailandeze şi cambodgiene. În afară de utilizarea amestecului la prepararea de curry-uri, bucătarii chinezi îl mai folosesc la marinadele pentru grătar, sau friptură, în locul, sau în combinaţie cu amestecul „ 5 arome”.
Ingrediente :
1 lingura de ardei iuti rosii uscati
1 lingura de seminte de cardamom verde
1 lingura de seminte de mustar alb
1 lingura de curcuma, pudra
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de seminte de chimion
Indicatii :
Se prajesc uscat, fara ulei, intr-o tigaie, la foc mediu, toate ingredientele cu exceptia curcumei. Dupa 30-40 de secunde, cand condimentele isi dezvolta aromele, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se piseaza apoi condimentele prajite, pana se obtine o pudra omogena si fina. Se combina cu pudra de curcuma si se amesteca bine.
Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de lumina si caldura.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.