CURRY MALAEZIAN
bucatarie :
malaeziana
descriere :
Este o pudra de curry inrudita cu variantele britanice si indiene. Ca si acestea, este un amestec de uz general, folosit la aseyonarea si marinarea carnii de tot felul si a legumelor. Acest amestec, preparat cu condimente populare in India, este una dintre mostenirile lasate de influenta culturii indiene asupra Asiei de Sud-Est.
Ingrediente :
10 cuisoare10 boabe de piper negru
4 pastai de cardamom verde, semintele de la
5 cm bucata de rulou de scortisoara
4 ardei iuti rosii, uscati
4 linguri de seminte de coriandru
2 linguri de seminte de chimion
1 lingurita de seminte de fenicul
1 lingurita de curcuma
Indicatii :
Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga mai intai semintele de dimensiuni mai mari (cuisoare, piper, cardamom). Se prajesc uscat pana ce isi elibereaza aromele, apoi se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se prajesc scortisoara si aredeii iuti, apoi coriandrul, iar la urma semintele de fenicul si chimion.Odatp ce condimentele prajite s-au racit, se piseaza intr-o piua pana se obtine o pudra omogena, fina sau mai grosiera, dupa preferinta. Se amesteca aceasta cu pudra de curcuma.
Se pastreaza amestecul in recipiente inchise ermetic, la adapost de umina si caldura.
Sursa foto : spiciefoodie.blogspot.com