CURRY SRI LANKIAN
bucatarie :
sri lankeza
descriere :
Exista foarte multe variante ale acestui amestec, dar cea de mai jos este printre cele mai populare. Ca si in cazul amestecurilor de condimente indiene, ingredientele se prajesc uscat mai intai, pentru a li se potenta aroma.
Ingrediente :
2 linguri de seminte de coriandru1 lingura de seminte de chimion
1 lingura de seminte de fenicul
1 lingurita de seminte de schinduf
3 cm bucata de scortisoara
6 pastai de cardamom verde
6 cuisoare
6 frunze de curry
1 lingurita de piper de Cayenne
Indicatii :
Se prajesc condimentele intr-o tigaie, fara ulei, la foc mediu, pana se rumenesc, amestecand frecvent ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca, se desfac semintele de cardmom din pastai, apoi se transfera condimentele intr-o piua si se piseaza pana se obtine o pulbere de finetea dorita.Se depoziteaza in recipiente inchise ermetic, la adapost de caldura si lumina. Se pot pastra astfel timp de 3-4 luni.
Sursa foto : riceandcurry.wordpress.com