EPICE PARISIENNE
bucatarie :
franceza
descriere :
Este denumirea comerciala a unui amestec de condimente numit uneori si ”épices fines” . Bucatarii francezi isi fac fiecare proprie reteta. In general amestecul poate contine diverse condimente ca: piper alb, ienibahar, nucsoara, coaja de nucsoara, cuisoare, scortisoara, dafin, salvie, maghiran rozmarin. Este folosit cu succes la mancarurile de carne de pui si porc.
Ingrediente :
1 lingura de sare3 frunze de dafin
2 linguri de piper alb, macinat
2 linguri de piper negru, macinat
1 lingura de nucsoara, macinata
1 lingura de praf de scortisoara
1 1/2 lingurite de ghimbir, pudra
1 lingura de cimbru uscat, macinat
1 1/2 lingurite de coaja de nucsoara, macinata
1/2 lingurita de cuisoare, macinate
Indicatii :
Se amesteca sarea si foile de dafin si se piseaza. Se amesteca apoi cu restul condimentelor si se depoziteaza in containere inchise ermetic la adapost de lumina, umezeala si aer. Rezista astfel cel putin 6 luni.
no photo