Herbes de Provence

Cautare:
HERBES DE PROVENCE
bucatarie :
franceza, italiana, haitiana, creola, antileza
descriere :
Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi aromate, adesea numite generic, in mod colectiv, verdeturi sau ierburi de Provence. In bucatariile provensale se foloseau, alaturate in diverse combinatii, mai multe tipuri de cimbru, oregano, salvie, busuioc, fenicul etc.

Herbes de Provence este, istoric vorbind, incredibil de tanar.
Abia in anii ’70 unii producatori au scos pe piata un amestec de verdeturi aromate, cat de cat standardizat, numit “Herbes de Provence”, care a cuprins, in mod echilibrat, aromele principale ale bucatariei provensale. Este un amestec de verdeturi uscate, componentele sale si proportiile dintre ele variind functie de producator. Cel mai adesea insa cimbrului i se datoreaza aroma predominanta.

Amestecul este folosit la aromarea alimentelor preparate pe gratar, cum sunt pestele si carnea rosie, ca si in tocanele cu carne si legume. Mixtura este destul de versatila: se poate adauga in mancare la inceputul, sau pe parcursul, tratamentului termic, sau chiar este amestecata cu uleiul de gatit inainte de tratamentul termic, astfel ca aromele sale sa infuzeze uleiul. Rareori este adaugat in faza ultima de asezonare, dupa ce tratamentul termic a incetat. Se comercializeaza cel mai adesea in saculeti sau pungute, de dimensiuni mai mari decat in cazul celorlalte verdeturi aromate, iar pretul sau este relativ scazut. In afara Frantei este folosit in multe alte bucatarii influentate de cea franceza, cum este bucataria creola, antileza, haitiana.
Ingrediente :
7 1/2 lingurite de oregano, uscat si pisat
7 1/2 lingurite de cimbru, uscat si pisat
6 lingurite de cimbru de gradina, uscat si pisat
6 lingurite de flori de levantica, uscate si sfaramate
1 lingurita de busuioc, uscat si pisat
1 lingurita de salvie, uscata si pisata
1 lingurita de rozmarin, uscat si pisat (optional)
Indicatii :
Se amesteca verdeturile si se pastreaza intr-un container inchis ermetic, la adapost de lumina, caldura si umezeala.

Share
Poza mix Sursa foto : Radu Popovici
Raportare erori de ortografie:
Vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.