Aloo tiki - Chiftelute de cartofi indiene

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Aloo tiki - Chiftelute de cartofi indiene
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
In provincia indiana Punjabi, aceste chiftelute sunt consumate calde sau reci, ca o gustare, cu chutney de menta, sau relish de tamarind.
stelute
Ingrediente : 500 g cartofi, taiati cubulete sare 1 ceapa medie, data prin razatoare si stoarsa apoi pe prosoape de hartie 1/4 lingurita boia iute 1 lingurita garam masala 1/2 lamaie, zeama de la 2 linguri de coriandru proaspat, tocat 3 linguri de ulei vegetal 15 g unt cateva frunze de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa rece, cu putina sare. Se acopera, se da in clocot si se fierb incet 10 minute, pana ce sunt fragezi, dar nu s-au dezintegrat.
Se pune ceapa bine stoarsa de lichid intr-un castron. Se adauga boia, garam masala si putina sare. Se adauga zeama de lamaie si coriandrul tocat peste ceapa.
Se scurg cartofii, se adauga la ceapa si se sfarama cu grija impreuna. Se modeleaza opt chiftelute de circa 5 cm diametru.
Se incing uleiul si untul intr-o tigaie mare, pana ce sfaraie, apoi se prajesc chiftelutele 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se fac crocante si se rumenesc.
Se scurg de ulei pe prosoape de hartie si se servesc fierbinti, ornate cu frunze de coriandrul si cu chutney sau relish, sau, daca se doreste, se lasa sa se raceasca si se mananca reci, mai tarziu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.