Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura in centru. Se adauga in adancitura sarea, untul topit si oul. Se amesteca bine. Se framanta pana se obtine o coca moale. Se adauga apa treptat pana ce coca formeaza un aluat mediu-tare. Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios, ci are o suprafata matasoasa si lucioasa. Cat timp se framanta, se plesneste aluatul de cateva ori de o suprafata presarata cu faina, pana ce este suplu si moale. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei , se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute.
Intre timp, se prepara umplutura strudelului.
Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina ca sa se obtina o foaie groasa de 7-8 mm. Cu un facalet se ruleaza aluatul, incet, dinspre centru.
Se pune spatele mainilor pe sub aluat si se ridica cu grija si se intinde pana ce devine subtire ca hartia. Se taie marginile mai groase care se folosesc la astuparea eventualelor gauri.
Se distribuie umplutura in strat uniform peste foaia de aluat. Se indoaie marginile de aluat peste umplutura. Folosind un servet de panza curata se ruleaza aluatul ca o rulada.
Se asaza strudelul pe o tava de copt unsa cu unt si se coace cca. 45-55 minute, la 200 °C, pana se rumeneste. Se unge ocazional cu unt.