gustari / calde
Alune prajite cu miere si cardamom
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
2 cani alune nesarate, prajite
1/4 cana miere
1 lingura zahar
1 lingura cardamom macinat
2 lingurite sare
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir macinat
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se captuseste o tava de copt cu hartie pergament. Se amesteca intr-un castronel, zaharul cu condimentele si se pun deoparte. Intr-o tigaia mare, se incinge mierea, pana incepe sa bolboroseasca. Se adauga alunele si se gatesc 3-5 minute, sau pana cand mierea dispare si ceea ce ramane incepe sa se rumeneasca. Se ia tigaia de pe foc si se adauga mixtura de condimente. Se aranjeaza alunele pe tava de copt, intr-un singur start, separand alunele unele de altele. Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza intr-un container (borcan, sau cutie) oinchis ermetic.