Amotik - Curry de peste iute-acrisor

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Amotik - Curry de peste iute-acrisor
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g pulpa de tamarind inmuiata 30 de minute in 6 linguri apa calda 4 linguri ulei vegetal 750 g peste cu carne alba, taiat cubulete faina 1 ceapa tocata 1 ardei iute verde tocat 2 catei usturoi zdrobiti 1 lingurita seminte chimion macinate 1 lingurita boia iute sare 1 lingura otet orez Basmati, fiert (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se preseaza pulpa de tamarind inmuiata, se arunca si se pastreaza apa.
Se incinge ulei intr-o cratita si se rumeneste pestele, tavalit in prealabil prin faina amestecata cu sare si piper. Se scoate apoi pestele si se tine deoparte.
Se caleste ceapa in tigaie. Se adauga apa, ardei iute, usturoi, chimion macinat, boia si sare si se prajeste 10 minute. Se adauga pestele si otetul si se fierbe la foc mic 5 minute, fara capac.
Se serveste cu orez Basmati fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Garnitura de orez Basmati cu unt si supa
Ingrediente : 1 1/2 cana orez Basmati 1 lingura unt 1/2 lingurite sare 1 lingurita curcuma 3 cani supa de legume
Indicatii : Se lasa la inmuiat orezul in apa timp de minim 30 de minute. Se scurge de apa intr-o sita si se clateste sub jet de apa pana ce apa care curge din sita este limpede.
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga orezul, se amesteca si se prajeste 2 minute, pana ce se simte aroma sa. Se adauga sarea si curcuma si se amesteca bine. Se adauga supa, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mediu cca. 12 minute, pana se absoarba lichidul.
Se ia de pe foc si se lasa 12 minute. Se afaneaza orezul cu furculita si se acopera din nou pana cand se serveste.