deserturi / fructe
Ananas copt si condimentat
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 ananas, curatat si taiat bucati
1 mango, decojit, curatat de sambure si feliat
55 g unt
4 linguri de miere diluata cu 2 linguri de apa
1-2 lingurite de scortisoara
1 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
4 linguri de zahar brun
2 fructe ale pasiunii, taiate in jumatate
150 ml iaurt gros
1 portocala, coaja rasa de la
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 40 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se se pun bucatile de ananas si feliile de mango pe o tava de copt.
Se pun intr-o craticioara untul, mierea, scortisoara, nucsoara si zaharul si se amesteca pe flacara mica, pana ce se obtine un sirop omogen. Se toarna aceasta mixtura peste fructe si se coc 20-30 de minute, pana ce se rumenesc.
Se scot semintele din fructele pasiunii si se presara peste fructele coapte. Se amesteca iaurtul cu coaja rasa de portocala si se serveste alaturi de fructele coapte.
Taguri :
ananas, mango, unt, miere, scortisoara, nucsoara, zahar brun, fructe ale pasiunii, iaurt, portocala
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.