fel principal / legume si fructe
Anghinare cu bob
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg bob
6 anghinare
1 1/2 cana ulei de masline
5 cepe verzi, taiate bucati
1 legatura marar, tocata
2 lamai, zeama de la
felii de lamaie pentru frecat anghinarea
sare
piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 40 minute
Indicatii :
Se curata bobul. Se arunca coaja, se spala.
Se curata anghinarea, eliminand partile tari ale frunzelor si cotorul. Se rad la exterior (dupa ce s-a taiat marginea tare a frunzelor) pentru a indeparta puful. Se freaca cu lamaie, ca sa nu se innegreasca, si se lasa in apa.
Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa verde si se inabusa, apoi se adauga mararul si zeama de lamaie. Se adauga bobul, anghinarea si inca 2 cani apa, se da in clocot si apoi se lasa sa fiarba la foc mediu inca 1 ora si jumatate.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.