Bucatarie etnica :
creola
Grad de dificultate:
greu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 15 minute
Indicatii :
Se pregatesc anghinarele intregi. Se indeparteaza partea superioara a frunzelor. Se taie randul inferior de frunze. Se taie anghinarea in asa fel incat sa poata sta in picioare. Se freaca intreaga suprafata a anghinarei cu o feliuta de lamaie. Se fierb in abur anghinarele timp de 45 de minute, sau pana cand se fac fragede. Se lasa sa se raceasca. Cand sunt destul de reci ca sa poata fi manuite, se forteaza incet frunzele ca sa se deschida si se indeparteaza frunzele din centru si carnea. Cat timp se gatesc anghinarele, se topeste untul intr-o tigaie mare; se adauga ceapa verde si se caleste. Se adauga, amestecand, faina, apoi stridiile, sucul de stridii, inimile de anghinare si zeama de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper. Se fierbe incet 10 minute, pana ce sosul se ingroasa iar inimile de anghinare sunt fragede. Se incalzeste grill-ul cuptorului. Mixtura de stridii se pune cu o lingura in anghinarele preparate mai inainte, se presara cu parmezan ras si se asaza sub grill timp de 5 minute, pana ce branza se rumeneste.