fel principal / legume si fructe
Anguinares ala polita - Mancare de anghinare cu cartofi si morcovi
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Ingrediente :
8 anghinare
3 lamai taiate in patru
6 cepe tocate
500 g cartofi curatati si taiati bucati
4-5 morcovi taiati in patru pe lungime, apoi taiati bucati
1 cana ulei
1 lingura faina
2 cani de apa
1 legatura de marar
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 20 minute
Indicatii :
Se curata anghinarea, eliminand partile tari ale frunzelor si cotorul. Se rad la exterior (dupa ce s-a taiat marginea tare a frunzelor) pentru a indeparta puful. Se freaca cu lamaie ca sa nu se innegreasca si se lasa in apa.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga anghinarea, morcovii, cartofii, sarea, faina, piperul si apa. Se fierbe timp de o ora la foc mic, pana ce sosul se ingroasa.
Se poate servi atat calda, cat si rece.