Arahide condimentate

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Arahide condimentate
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 lingurita mix de condimente Chad Masala(vezi reteta mai jos), sau curry Madras 1/2 lingurita piper de Cayenne 1 lingurita paprika 1/2 lingurita frunze menta, uscate 1/2 lingurita sare 2 lingurite zahar pudra 1/4 ceasca ulei de arahide 2 cani arahide crude cu pielita ( de preferat din soiul Valencia)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron Chat Masala, piperul Cayenne, paprika, frunzele de menta, sare si zahar.
Intr-o kadhai, sau tigaie mare, se incinge uleiul la foc mediu. Se adauga arahidele si se prajesc circa 6 minute , amestecand pana cand incep sa se crape si scot un sunet specific (pufaie).
Se pune apoi continutul tigaii intr-o strecuratoare, pentru a se scurge uleiul. Se transfera apoi arahidele pe o tava, avand grija sa se aranjeze pe un singur strat.
Se presara cu zahar pudra si se amesteca usor. Se pudreaza apoi cu mixtura de condimente si se amesteca din nou. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Chipsuri caraibiene
Ingrediente : 1 cartof rosu taiat rondele cat mai subtiri 1 banana plantain taiata rondele subtiri ulei pentru prajit sare
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se prajesc rondelele de cartof si banana, in transe daca este nevoie, timp de 1-2 minute, sau pana cand sunt crocante. Se scot din ulei cu o spumiera si se lasa la scurs pe prosoape de hartie.
Se presara cu putina sare si se servesc.