Ingrediente :
4 ardei grasi, mai lungi
50 g faina asezonata cu putina sare
2 oua, batute
ulei de masline, pentru prajit
salata de castraveti si rosii, pentru servit
90 g branza telemea, sfaramata
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
1 ardei iute mic, curatat de seminte, tocat marunt
Bucatarie etnica :
bulgareasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
2-4 portii
Durata :
1 ore 20 minute
Indicatii :
Se despica ardeii grasi pe lungime, ca sa se poata scoate cotorul si semintele; ardeii se lasa insa intregi, cu codite. Se desfac apoi cu grija si se pun pe un gratar fierbinte, cu exteriorul (partea cu coaja) in sus. Se frig pana ce coaja lor se innegreste si incepe sa crape. Se transfera pe un platou, se acopera cu folie si se lasa 10 minute. Cu un cutit ascutit, se decojesc ardeii, cu mare grija. Se amesteca intr-un castron un ou batut, branza, patrunjelul tocat si ardeiul iute. Se imparte mixtura in mod egal intre cei patru ardei. Se umplu ardeii si se aranjeaza ca sa fie cat mai bine fixati si sa arate ca si cum ar fi intregi. Se tavalesc prin faina, apoi in celalalt ou batut si din nou prin faina. Se frig ardeii la foc mic, timp de 6-8 minute, in ulei de masline, intorcandu-se o data, pana ce sunt rumeniti. Se scurg pe prosoape de hartie inainte de a se servi cu salata de castraveti si rosii.