Felfel este cuvantul care in limba araba denumeste ardeii iuti; acestia sunt un ingredient esential in bucataria tunisiana. In mod normal, pentru umplerea lor se foloseste carne de vita, dar in zonele de langa mare se foloseste si pestele.
Ingrediente :
500 g ardei iuti verzi, moderat de iuti, cat mai mari
250 g rosii curatate de coaja si seminte, tocate
2 cepe, tocate
7 linguri de ulei de masline
500 g fileu de peste cu carne alba
1 cartof, fiert si zdrobit
150 g patrunjel, tocat
1 felie de paine
1 lingurita de seminte de coriandru, macinate
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
3 1/2 linguri pasta harissa (vezi reteta mai jos)
1 lingurita de boia dulce
4 oua
sare
piper negru, macinat
patrunjel tocat, pentru ornat
Bucatarie etnica :
tunisiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 55 minute
Indicatii :
Se reteaza partea superioara, cu codite, a ardeilor; se curata de seminte, se spala si se scurg bine. Se pastreaza capacelele cu codite. Se fierbe pestele cca. 10 minute in apa cu putina sare si piper. Se toaca apoi marunt. Se prepara umplutura amestecand bine pestele, cartoful, patrunjelul si 1 ceapa tocata intr-un castron. Se faramiteaza felia de paine si se adauga imprauna cu 4 linguri de ulei; se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, piper, coriandru, chimen, harissa si boia; se adauga ouale si se amesteca bine cu mainile. Se umplu ardeii, se "capacesc" cu coditele si se prajesc in ulei 3-4 minute. Se aranjeaza pe un platou. Se prepara un sos calind rosiile impreuna cu 1 ceapa tocata in 3 linguri de ulei fierbinte, intr-o tigaie. Se adauga sare si piper, se amesteca. Se toarna sosul peste ardei; deasupra se presara patrunjel tocat.