Ingrediente :
20 de ardei grasi
3 rosii, curatate de coaja, tocate
3 rosii taiate felii (se obtin 20 de felii)
sare
piper negru, macinat
1 lamaie, sucul de la
1 1/2 lingurita de zahar
2 cani cu ulei de masline
2 cani cu orez
1/2 cana cu seminte de pin
500 g ceapa, tocata
1 lingurita de boabe de ienibahar
1/2 cana cu stafide
2 cani cu apa fierbinte
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
1 lingura de marar proaspat, tocat
1 lingura de menta proaspata, tocata
Bucatarie etnica :
turceasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
10 portii
Durata :
2 ore 0 minute
Indicatii :
Se curata ardeii de cotoare si seminte. Se gauresc in varf cu un cutit ascutit. Se pun deoparte. Orezul se inmoaie in apa timp de 30 de minute, se clateste sub jet de apa si se scurge. Se pune deoparte. Se combina ceapa tocata si semintele de pin intr-o cratita. Se adauga 1 cana de ulei. Se soteaza, cu cratita acoperita cu un capac, timp de 20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga orezul, se amesteca bine si se soteaza 5 minute, amestecand. Se adauga rosiile tocate, sare, zahar, ienibahar si apa fierbinte. Se amesteca bine. Se presara stafidele. Se acopera si se fierbe 15 minute. Se adauga ierburile aromate tocate si sucul de lamaie; se amesteca cu grija. Se umplu ardeii cu continutul cratitei. Se acopera partea deschisa, unde era cotorul, cu cate o felie de rosie, impingand-o usor spre interior. Se aranjeaza ardeii intr-o cratita, se adauga apa fierbinte si 1 cana de ulei, se asezoneaza cu sare si piper si se fierb la foc mic, timp de 45 de minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se servesc reci.