Aceste mici turtite din faina de porumb sunt un aliment de baza in multe bucatarii sud-americane, in special in Columbia si Venezuela. Se mananca cu divberse umpluturi, cea mai populara fiind cea preparata din branza moale.
Ingrediente :
200 g masarepa (sau masa harina)
1/2 lingurita sare
300 ml apa
1 lingura ulei de porumb
200 g banza alba si moale, de tip mozzarella sau queso, taiata bucatele
Bucatarie etnica :
columbiana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
15 arepas
Durata :
1 ore 10 minute
Indicatii :
Se combina intr-un castron masarepa (sau masa harina) cu sare. Se incorporeaza treptata apa, ca sa se obtina un aluat moale. Se lasa 20 de minute la odihna. Se imparte aluatul in 15 portii egale, se ruleaza acestea sub forma de bile, apoi, folosind degetele, se aplatizeaza bilele pentru a obtine un cerc de 1 cm grosime. Se incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mare, pe foc mediu. Cu o bucata de prosop de hartie se sterge cu grija suprafata tigaii, lasand-o sa fie doar putin unsa cu ulei. Se pun 5 arepas in tigaie si se gatesc 4 minute, apoi se intorc pe partea cealalte si se gatesc alte 4 minute. Arepas trebuie sa fie un pic rumenite pe ambele parti. Se despica arepas si se umplu cu branza. Se aduc din nou in tigaie si se gatesc pana ce branza incepe sa se topeasca. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald pana ce toate cele 15 arepas sunt gatite in aceeasi maniera, stergand tigaia de ulei dupa fiecare transa. Arepas se servesc calde, ca branza sa fie moale, contrastand cu textura mai crocanta a aluatului.