Ingrediente :
1 kg aripioare de pui
4 linguri sos de soia
1/4 cana sos de stridii
2 lingurite zahar
1/4 lingurita piper negru macinat
1 1/4 cana apa + 2 linguri
1 lingura amidon
2 cepe verzi taiate bucatele
6 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
6 cani ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) + 3 linguri
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se spala aripioarele de pui, se sterg cu prosoape de hartie si se taie in trei bucati, la incheieturi. Se indeparteaza varfurile aripilor. Se pun intr-un castron si se stropesc cu 2 linguri de sos de soia. Se amesteca sosul de stridii, restul de sos de soia, zaharul, piperul negru si 1 1/4 cana apa. Separat, se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Se incinge uleiul intr-un wok si se prajesc in ulei (deep fry) aripioarele de pui, in transe, pana ce se rumenesc (cca. 5 minute). Se scot si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Uleiul ramas in wok se arunca. Se incinge apoi wokul, se adauga 3 linguri de ulei proaspat. Cand uleiul este fierbinte, se adauga ceapa verde si ghimbirul si se stir-fry 20 de secunde. Se adauga aripioarele prajite si se amesteca bine, apoi se adauga mixtura de sos de stridii. Se lasa aripioarele sa fiarba (wokul nu se acopera), amestecand ocazional, astfel ca intreaga suprafata a lor sa vina in contact cu lichidul. Dupa 5-10 minute, cand lichidul se evapora si mai ramane doar 1/3 sau 1/2 cana, se adauga mixtura de apa cu amidon. Se amesteca constant, pana ce sosul se ingroasa si adera la aripioare. Cand sosul nu mai are cum sa se ingroase mai departe, se scot aripioarele pe un platou si se servesc imediat.