Ingrediente :
2 kg de aripioare de pui
2 linguri de amestec 5 arome, prajit fara ulei, intr-o tigaita
1 lingura de miere
1 lingura de ulei de alune
2 catei de usturoi, pisati
1 lingura de ghimbir, dat prin razatoare
1 lingurita de ulei de susan
1 lingura de seminte de susan, prajite fara ulei, intr-o tigaita
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
3 ore 35 minute
Indicatii :
Se indeparteaza varfurile aripioarelor si se taie acestea la incheietura. Se fac doua mici despicaturi, cu un cutit ascutit, pe fiecare bucata de aripioare. Se combina intr-un castron mare amestecul 5 arome cu miere, ulei de alune, usturoi, ghimbir si ulei de susan. Se adauga bucatile de aripioare si se amesteca cu mainile. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat minim 3 ore (cel mai bine peste noapte), in frigider. Se pun aripioarele, intr-un singur strat, intr-o tava de copt unsa cu putin ulei. Se gatesc, in cuptorul incins la 220 °C, timp de 25 de minute, pana cand sunt facute si rumenite uniform. Se servesc aripioarele presarate cu seminte de susan, alaturi de orez fiert presarat cu rondele de ardei iute si ceapa verde tocata si un castronel cu sos de soia, pentru inmuiat carnea.