gustari / calde
Aripioare de pui cu chimion
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg aripioare de pui
3 ardei iuti, fara seminte, tocati
6 catei usturoi, zdrobiti
3 cm bucata de ghimbir, data prin razatoare
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita curcuma pudra
2 linguri suc de lamaie
1 lingura seminte de chimion
1/2 lingurita amestec garam masala (vezi reteta mai jos)
3 linguri ulei vegetal
2 lingurite seminte de chimion, macinate
sare, dupa gust
2 linguri frunze proaspete de coriandru, macinate
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se combina intr-un castron 2 linguri de ulei, pudra de chimion, sarea, ardeii iuti, usturoiul, boiaua iute, curcuma si sucul de lamaie; se amesteca bine de tot.
Se asaza aripioarele intr-un platou adanc si se ung cu mixtura de mai sus. Se lasa sa stea 15 minute.
Se incinge restul de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga aripioarele de pui, se presara cu jumatate din semintele de chimion, si se prajesc pe o parte cca. 5 minute. Se intorc pe cealalta parte, se presara cu restul de seminte de chimion si se prajesc alte 5 minute, pana ce carnea se rumeneste iar lichidul din tigaie s-a evaporat.
Se ia de pe foc, se presara cu garam masala si frunze de coriandru si se serveste.
Taguri :
aripioare, ardei iute, usturoi, ghimbir, boia iute, curcuma, suc de lamaie, chimion, garam masala, ulei, chimion, sare, coriandru
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.