Bucatarie etnica :
indiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4-6 portii
Durata :
1 ore 40 minute
Indicatii :
Se toaca salotele. Se amesteca toate ingredientele (in afara de pui) intr-un procesor pana se obtine o pasta omogena. Gustati-o; trebuie sa aiba o aroma pronuntata de tamarind. Nu va ingrijorati daca este prea sarata. Se taie fiecare aripioara de pui in doua (la incheietura). Se ia un vas incapator si se pun aripioarele, peste ele adaugandu-se pasta; se amesteca bine cu mainile. Se acopera si se lasa peste noapte, in frigider. Se transfera aripioarele in alt vas, scuturand usor excesul de marinata. Acum aveti aripioarele de pui intr-un vas si marinada in altul. Se ia o craticioara sau tigaie, se incalzeste si se toarna marinada. Se adauga 1/2 cana apa sau supa de pui si se lasa la foc mediu cca. 15-20 minute, pana ce se ajunge la consistenta unui sos ketchup. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc. Intr-o tigaie se incalzesc cca. 300 ml ulei vegetal, pentru deep-fry. Se adauga aripioarele, cate incap, fara a le inghesui prea mult. Se rumenesc (cca. 5 minute), se scot si se lasa la scurs pe prosoape de hartie. Se servesc aripioarele cu sosul alaturi (inmuindu-le inainte de a musca din ele), sau se poate turna sosul peste ele.