fel principal / vita
Arnaki fricasse- Fricasse de vitel
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg spata de vitel
500 g ceapa taiata rondele fine
2 salate taiate fasiute
1/2 legatura marar
2 lamai, zeama de la
2 oua
1 lingura amidon
2 linguri unt
1 cana ulei de masline
sare
piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se decupeaza carnea in patru bucati. Se spala.
Se topeste untul intr-o cratita si se rumeneste carnea. Se ia cratita de pe foc, se scote carnea si se pune deoparte.
Se asterne pe fundul cratitei un strat de rondele de ceapa, peste ele se pune carnea, apoi salata. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu apa. Se readuce cratita pe foc. Cand carnea este facuta, se prepara sosul avgolemono (oua cu lamaie).
Se bat ouale intr-un castron, folosind o furculita, se adauga zeama de lamaie si un pic de suc de la carne. Se desface amidonul in apa rece si se adauga peste sosul de oua. Se amesteca bine; se varsa sosul peste carnea din cratita si se agita ca sa se amestece.
Se ia repede cratita de pe foc; mancarea se serveste calda.