Ingrediente :
400 g boabe de grau
125 g fasole alba
125 g naut
150 g caise uscate, taiate bucatele
200 g stafide
150 g smochine uscate, taiate bucatele
1 lingura de coaja rasa de portocala
800 g zahar
5 litri apa
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1 cana cu lapte
apa de trandafiri, dupa gust
Bucatarie etnica :
turceasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
10 portii
Durata :
13 ore 0 minute
Indicatii :
Se inmoaie peste noapte, in apa calda, graul, fasolea in apa rece, siar nautul in apa calda, sarata. Se scurg apoi nautul si fasolea si se transfera in vase separate. Se adauga apa rece peste amandoua si se dau in clocot. Se acopera si se fierb pana ce boabele se inmoaie. Se scurg. Se scoate coaja de pe naut. Stafidele se spala si se acopera cu apa. Se fierb 10 minute, dupa care se scurg. Graul se spala si se scurge; se pune la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa si 1 lingura de ulei. Se da in clocot, se acopera si se fierbe inabusit, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca. Cand graul este moale, se adauga stafidele si se mai gateste alte 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga coaja rasa de portocala, nautul si fasolea, amestecand constant. Se fierbe 5 minute. Se adauga caisele si smochinele uscate impreuna cu zaharul.