Ashure

Cautare:
deserturi / budinca
Ashure
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g boabe de grau 125 g fasole alba 125 g naut 150 g caise uscate, taiate bucatele 200 g stafide 150 g smochine uscate, taiate bucatele 1 lingura de coaja rasa de portocala 800 g zahar 5 litri apa 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 1 cana cu lapte apa de trandafiri, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie peste noapte, in apa calda, graul, fasolea in apa rece, siar nautul in apa calda, sarata. Se scurg apoi nautul si fasolea si se transfera in vase separate. Se adauga apa rece peste amandoua si se dau in clocot. Se acopera si se fierb pana ce boabele se inmoaie. Se scurg. Se scoate coaja de pe naut.
Stafidele se spala si se acopera cu apa. Se fierb 10 minute, dupa care se scurg.
Graul se spala si se scurge; se pune la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa si 1 lingura de ulei. Se da in clocot, se acopera si se fierbe inabusit, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca. Cand graul este moale, se adauga stafidele si se mai gateste alte 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga coaja rasa de portocala, nautul si fasolea, amestecand constant. Se fierbe 5 minute. Se adauga caisele si smochinele uscate impreuna cu zaharul.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.