fel principal / peste si fructe de mare
Astakos skaras - Homar la gratar
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
3 homari (cca. 750g fiecare)
1 lamaie, zeama de la
unt
branza rasa
sare
piper
patrunjel tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se taie homarii pe lungime si se spala bine. Se sareaza si se pipereaza (pe partea carnoasa) si se pun pe gratar (pe carapace, ca sa nu se goleasca).
Dupa 20-25 de minute, se intorc si se lasa inca 20-25 de minute. Se serveste cate o jumatate de homar pe o farfurie mare. Peste homarul fierbinte se pune unt (2 linguri, sau cat se doreste), branza rasa din belsug, zeama de lamaie si patrunjel tocat.