Astakos skaras - Homar la gratar

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Astakos skaras - Homar la gratar
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 homari (cca. 750g fiecare) 1 lamaie, zeama de la unt branza rasa sare piper patrunjel tocat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se taie homarii pe lungime si se spala bine. Se sareaza si se pipereaza (pe partea carnoasa) si se pun pe gratar (pe carapace, ca sa nu se goleasca).
Dupa 20-25 de minute, se intorc si se lasa inca 20-25 de minute. Se serveste cate o jumatate de homar pe o farfurie mare. Peste homarul fierbinte se pune unt (2 linguri, sau cat se doreste), branza rasa din belsug, zeama de lamaie si patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.