fel principal / peste si fructe de mare
Astakos sto fourno - Homar la cuptor
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 homar de 1 kg
4 linguri de unt
1/4 cana coniac
1/2 cana vin alb
3 linguri lapte concentrat
1 lingura amidon
1 lingurita mustar
patrunjel tocat
branza rasa
sare
piper
otet
paste (de obicei taitei sau macaroane) gatite conform indicatiilor de pe ambalaj
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 30 minute
Indicatii :
Se fierbe homarul in apa cu putin otet. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in lungime, in asa fel incat sa se poata scoate carnea fara sa se sfarama carapacea. Se taia carnea bucatele mici.
Se prajeste carnea in unt, intr-o tigaie, pana se rumeneste putin, apoi se stropeste cu coniac.
Se desface amidonul in vin, apoi se varsa in tigaie. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare piper si mustar si se adauga laptele. Se amesteca totul bine.
Se umple carapacea cu bucatile de homar amestecate cu sos, se pudreaza cu branza rasa.
Se da la cuptor 2-3 minute. Se garniseste cu patrunjel tocat si se serveste cald, pe un pat de paste fierte.