Atole

Cautare:
bauturi / racoritoare
Atole
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Bautura, preparata din faina de porumb alb, numita masa, este indulcita in mod traditional cu piloncillo (un zahar local, brun, nerafinat) si aromata cu scortisoara si vanilie. Are consistenta unui milk shake gros. Adesea se adauga si piure de fructe proaspete, sau migdale pisate.
stelute
Ingrediente : 200 g masa harina 1,2 litri apa 1 pastaie de vanilie 50 g piloncillo, sau alt zahar brun 1/2 lingurita scortisoara macinata 120 g capsuni proaspete, ananas tocat sau feliute de portocala (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune masa harina intr-o cratita, fara a aprinde focul. Se adauga treptat apa, amestecand continuu, pana se obtine o pasta omogena. Se pune cratita pe foc moderat, se adauga vanilia sis e da in clocot, amestecand constant, pana ce mixtura se ingroasa. Se adauga zaharul si scortisoara si se continua amestecarea pana ce tot zaharul s-a dizolvat. Se ia cratita de pe foc.
Daca se adauga fructe, se transforma mai intai in piure, folosind un blender, dupa care se paseaza printr-o sita fina. Se incorporeaza piureul in lichid si se aduce cratita pe foc ca sa se incalzeasca mixtura. Se scoate pastaia de vanilie si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.