Baghrir cu curmale

Cautare:
/ deserturi
Baghrir cu curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Baghrir sunt niste clatite specifice Marocului. Sunt frecvent oferite oaspetilor, ca semn de bunvenit, ocazie cu care sunt stropite cu miere.
stelute
Ingrediente : 250 g curmale proaspete 100 g migdale 1 lingurita de scortisoara, macinata 1 lingurita de apa de flori de portocal 2 linguri de miere 250 g faina 250 g semolina fina 1 lingurita de drojdie proaspate 3 1/2 linguri de praf de copt 1 ou sare miere, pentru servit migdale macinate, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 5 minute
Indicatii :

Pentru a prepara baghrir, se amestea faina cu semolina. In alt castron, se pun drojdia si praful de copt, oul, sarea si 1 pahar cu apa calduta. Se amesteca. Se incorporeaza treptat amesteul de faina si semolina. Se amesteca pana ce se obtine un aluat moale si omogen. Se lasa 1 ora la odihna.
Se scot samburii curmalelor, iar carnea fructelor se toaca marunt.
Se prajesc migdalele si se piseaza, dupa care se amesteca intr-un castron cu curmale, scortisoara si apa de flori de trandafir.
Se amesteca aceste ingrediente cu o lingura, presandu-le. Se adauga 2 linguri de miere si se amestea din nou.
Se pune un polonic cu aluat de baghrir intr-o tigaie neaderenta si se prepara clatitele, fara a adauga ulei sau alta grasime.
Se pune mixtura de curmale in mijlocul fiecarei clatite si se ruleaza, sau s epliaza. Se stropeste cu putina miere si se presara cu migdale pisate.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.