Baghrir sunt niste clatite specifice Marocului. Sunt frecvent oferite oaspetilor, ca semn de bunvenit, ocazie cu care sunt stropite cu miere.
Ingrediente :
250 g curmale proaspete
100 g migdale
1 lingurita de scortisoara, macinata
1 lingurita de apa de flori de portocal
2 linguri de miere
250 g faina
250 g semolina fina
1 lingurita de drojdie proaspate
3 1/2 linguri de praf de copt
1 ou
sare
miere, pentru servit
migdale macinate, pentru servit
Bucatarie etnica :
marocana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
2 ore 5 minute
Indicatii :
Pentru a prepara baghrir, se amestea faina cu semolina. In alt castron, se pun drojdia si praful de copt, oul, sarea si 1 pahar cu apa calduta. Se amesteca. Se incorporeaza treptat amesteul de faina si semolina. Se amesteca pana ce se obtine un aluat moale si omogen. Se lasa 1 ora la odihna. Se scot samburii curmalelor, iar carnea fructelor se toaca marunt. Se prajesc migdalele si se piseaza, dupa care se amesteca intr-un castron cu curmale, scortisoara si apa de flori de trandafir. Se amesteca aceste ingrediente cu o lingura, presandu-le. Se adauga 2 linguri de miere si se amestea din nou. Se pune un polonic cu aluat de baghrir intr-o tigaie neaderenta si se prepara clatitele, fara a adauga ulei sau alta grasime. Se pune mixtura de curmale in mijlocul fiecarei clatite si se ruleaza, sau s epliaza. Se stropeste cu putina miere si se presara cu migdale pisate.