Ingrediente :
500 g foetaj
2 cani migdale macinate
2 cani miez de nuca de cocos, dat prin razatoare
2 lingurite scortisoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 pachet unt
3 cani zahar
2 cani apa
1/2 cana miere
2 lingurite suc de lamaie
2 lingurite esenta de vanilie
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
12 portii
Durata :
0 ore 55 minute
Indicatii :
Se amesteca intr-un castron migdalele, nuca de cocos, scortisoara si cuisoarele. Se topeste untul si se ung foile de aluat. Se unge cu unt si o forma de cuptor in care se asaza 4 foi de aluat. Peste ele se presara o parte din mixtura de migdale; peste aceasta se asaza alte 2 foi de aluat. Se repeta operatia si se termina stivuirea cu doua foi de aluat. Se imparte in felii radiale, cu ajutorul unui cutit ascutit, si se asaza pe fiecare felie cate un cuisor intreg. Se stropeste cu restul de unt si se da la cuptor timp de 30 de minute, pana ce suprafata este putin rumenita. Intre timp, se prepara un sirop fierband timp de 5 minute apa cu zahar, miere si vanilie. Se ia de pe foc si se adauga imediat sucul de lamaie; se amesteca bine. Se toarna acest sirop peste baclavaua calda, chiar cand se scoate din cuptor. Se lasa sa se odihneasca pana ce se absoarbe tot siropul si se raceste un pic.