Baklava egipteana

Cautare:
deserturi / prajituri
Baklava egipteana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 foi de aluat subtire de placinta 350 g fistic decojit si tocat 100 g unt 150 g zahar 1 lamaie ulei de portocale
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se aranjeaza 4 foi de aluat pe o tava de copt dreptunghiulara, unsa cu unt. Se topesc 70 g de unt si se ung foile cu el, folosind o pensula de bucatarie.
Se intinde peste foile de aluat tocatura de fistic. Peste aceasta se asaza restul de foi si se ung si ele cu unt topit.
Se da forma la cuptor, la 170 °C, timp de 35 de minute, apoi se ridica temperatura la 210 °C si se mai coace 10 minute.
Se dizolva zaharul intr-o cratita, cu o cana de apa si sucul de la o jumatate de lamaie; se fierbe incet, pana ce siropul incepe sa se ingroasa. Se adauga uleiul de portocale, se mai fierbe inca 2 minute, apoi se ia siropul de pe foc. Se lasa sa se raceasca.
Cand prajitura este gata, se toarna siropul peste ea si se taie in forma de romburi.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.