Baklava greceasca

Cautare:
deserturi / prajituri
Baklava greceasca
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 kg foetaj 3 1/2 cani nuci, tocate grosier 1 1/2 cana ulei de masline extra virgin 2 linguri miere 2 linguri zahar 1 lingura scortisoara, pudra 20 cuisoare (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca nucile, zaharul si scortisoara intr-un castron.
Se unge cu ulei o tava, se asaza o foaie si se indoaie in sus, la margini. Se repeta operatia cu alte 3 foi, ungand cu ulei fiecare foaie pe masura ce este adaugata.
Se asaza combinatia de nuci peste foi. Se acopera nucile cu restul foilor, ungand fiecare foaie cu ulei. Se taie foile de deasupra cu un cutit, tragand linii diagonale paralele, la 4 cm distanta.
Se coace la cuptor, la 180 °C.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.