deserturi / prajituri
Baklava greceasca
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1/2 kg foetaj
3 1/2 cani nuci, tocate grosier
1 1/2 cana ulei de masline extra virgin
2 linguri miere
2 linguri zahar
1 lingura scortisoara, pudra
20 cuisoare (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4-6 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se amesteca nucile, zaharul si scortisoara intr-un castron.
Se unge cu ulei o tava, se asaza o foaie si se indoaie in sus, la margini. Se repeta operatia cu alte 3 foi, ungand cu ulei fiecare foaie pe masura ce este adaugata.
Se asaza combinatia de nuci peste foi. Se acopera nucile cu restul foilor, ungand fiecare foaie cu ulei. Se taie foile de deasupra cu un cutit, tragand linii diagonale paralele, la 4 cm distanta.
Se coace la cuptor, la 180 °C.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.