Baklava libaneza

Cautare:
deserturi / prajituri
Baklava libaneza
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : Ingrediente: 2 cani nuci tocate (sau fistic tocat) 2 1/3 cani zahar 2 linguri apa de trandafiri 500 g foi de aluat 500 g unt 1 cana apa 1 lingurita suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se amesteca nuca, 1/3 cana zahar si jumatate din apa de trandafiri.
Foile de aluat se intind intr-o tava unsa cu unt (dimensiuni 23 x 33 cm), ungand fiecare dintre ele cu unt. Dupa ce s-au asternut jumatate din foile de aluat, se asterne mixtura de nuca intr-un strat uniform (grosime 1-1,5 cm). Se astern deasupra restul foilor de aluat.
Se dau la cuptor la 150 °C timp de 1 ora, pana ce se fac aurii.
Intre timp se prepara un sirop amestecand restul de zahar, apa si sucul de lamaie intr-o craticioara. Se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, pana ce se ingroasa. La sfarsitul acestei perioade, se adauga apa de trandafiri si se da in clocot. Se ia de pe foc si se raceste.
Se toarna siropul peste baklava astfel ca foile sa fie bine insiropate.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.