Ingrediente :
Ingrediente:
2 cani nuci tocate (sau fistic tocat)
2 1/3 cani zahar
2 linguri apa de trandafiri
500 g foi de aluat
500 g unt
1 cana apa
1 lingurita suc de lamaie
Bucatarie etnica :
libaneza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
12 portii
Durata :
1 ore 15 minute
Indicatii :
Se amesteca nuca, 1/3 cana zahar si jumatate din apa de trandafiri. Foile de aluat se intind intr-o tava unsa cu unt (dimensiuni 23 x 33 cm), ungand fiecare dintre ele cu unt. Dupa ce s-au asternut jumatate din foile de aluat, se asterne mixtura de nuca intr-un strat uniform (grosime 1-1,5 cm). Se astern deasupra restul foilor de aluat. Se dau la cuptor la 150 °C timp de 1 ora, pana ce se fac aurii. Intre timp se prepara un sirop amestecand restul de zahar, apa si sucul de lamaie intr-o craticioara. Se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, pana ce se ingroasa. La sfarsitul acestei perioade, se adauga apa de trandafiri si se da in clocot. Se ia de pe foc si se raceste. Se toarna siropul peste baklava astfel ca foile sa fie bine insiropate.