Baklava

Cautare:
deserturi / patiserie
Baklava
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g foi de placinta 1 cana cu unt topit 2 cani cu alune si nuci, tocate marunt 1/2 cana cu zahar 1/2 lingurita de scortisoara 3/4 cana cu zahar 3/4 cana cu miere 1 cana cu apa 1 lingura de suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se decongeleaza foile de placinta si se separa una de alta, conform indicatiilor de pe ambalaj. Pana se folosesc, se tin acoperite cu un prosop uscat, ca sa nu se usuce.
Se asaza jumatate din foi intr-o tava de cuptor unsa cu unt, una cate una, ungand fiecare foaie cu putin unt.
Se amesteca alunele, nucile, zaharul, scortisoara, zeama de lamaie si 3/4 din cantitatea de miere. Se toarna mixtura peste foile din tava.
Restul foilor se asaza peste umplutura, ungand fiecare dintre ele cu unt. Peste ultima foaie se toarna restul de miere si se intinde cu o pensula, intr-un strat uniform. Se zgarie foile de deasupra cu un cutit, tragand linii diagonale paralele, la 4 cm distanta, ca sa se obtina un model romboidal.
Se coace la cuptor, la 180° C.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.