Desi denumirea "baklawa" este o reminiscenta a ocupatiei otomane a Tunisiei, reteta aceasta nu are nici o legatura cu baclavaua turceasca.
Ingrediente :
150g zahar pudra
1 pachetel de zahar vanilinat
4 lingurite de apa de trandafiri
350g migdale fin macinate
1/2 lingurita de colorant verde
1/2 lingurita de colorant roz
Bucatarie etnica :
tunisiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 30 minute
Indicatii :
Se prepara un sirop fierband un amestec format din zahar, zahar vanilinat, apa de trandafiri si 100 ml apa, la foc mic, timp de 10 minute. Se cern migdalele macinate intr-un castron si se adauga siropul. Se amesteca bine cu o spatula, apoi se amesteca mixtura cu mainile pana se obtine o pasta (martipan). Se imparte martipanul in trei portii egale. La una dintre ele se adauga colorantul verde si se amesteca cu mana, cat sa incorporeze bine culoarea. Se procedeaza identic cu o alta portie in care se incorporeaza colorantul roz. A treia portie de martipan se lasa natur. Se intind cu un rulou cele 3 portii de martipan pana se obtin niste foi de 7-8 mm grosime. Se decupeaza patrete. Se asaza cele trei patrate unul peste celalalt, in ordinea: roz, natur si, deasupra, verde. Se obtin baklawale care se taie in fasii de 3 cm latime. Se taie oblic fasiile, ca sa se obtine forme romboidale. Se aranjeaza pe un platou si se servesc.