deserturi / creme si sufleuri
Balila - Budinca egipteana de orz
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
300 g orz
migdale si fistic decojite, tocate
cateva migdale si boabe de fistic intregi
150 g zahar
1 lamaie
2 linguri ulei de portocale
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
egipteana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
5 ore 30 minute
Indicatii :
Se inmoaie orzul in apa timp de 3-4 ore. Se fierbe apoi timp de 1 ora, pana se fragezeste, apoi se scurge si se pune intr-un castron.
Se dizolva zaharul intr-o craticioara, impreuna cu 1 cana de apa si sucul de la o jumatate de lamaie. Se fierbe pana ce siropul se ingroasa, apoi se adauga uleiul de portocale.
Se toarna siropul peste orz; se lasa sa se raceasca, se aranjeaza pe un platou si se presara cu migdale si fistic tocate. Se orneaza cu boabe intregi.