Mexicanii isi iubesc mult fructele si, pana cand bucataria lor nu a fost influentata de cea spaniola si franceza, nu gateau prajituri, torturi sau patiserie, preferand sa sfarseasca masa cu fructe care erau, ca si acum, din abundenta.
Ingrediente :
3 banane plantain coapte, decojite si taiate in jumatate, pe lungime
50 g unt, taiat cubulete
45 ml rom
1 portocala, coaja rasa si sucul de la
1 lingurita scortisoara macinata
50 g zahar brun
50 g migdale intregi, in coaja
frunze proaspete de menta, pentru decor
frisca, sau smantana, pentru servit
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se pun bucatile de banane intr-un platou termorezistent; deasupra lor se presara cubuletele de unt si se stropesc apoi cu rom si suc de portocala. Se amesteca intr-un castron coaja rasa de portocala, scortisoara si zaharul brun. Se presara bananele cu aceasta mixtura. Se coc bananele 25-30 de minute, pana ce se inmoaie, iar zaharul s-a topit in rom si suc de portocala si a format un sos. Intre timp, se taie in jumatate, pe lungime, migdalele si se frig, fara ulei sau alta grasime, intr-o tigaie, pana ce se rumenesc putin pe margini. Se asaza bananele plantain in farfurii individuale, se toerna sos peste ele, se presara cu jumatati de migdale prajite, se decoreaza cu frunze de menta si se servesc alaturi de frisca sau smantana.