deserturi / fructe
Banane fripte
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Ingrediente :
55 g smantana de cocos
150 ml smantana
4 banane
1 limeta, sucul si coaja rasa de la
1 lingura de ulei vegetal
50 g miez de nuca de cocos deshidratat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se pun smantana de cocos si cea de vaca intr-o craticioara mica si se incalzesc incet, pana ce smantana de cocos se dizolva. Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca 10 minute, dupa care se bate amestecul pana ce se ingroasa.
Se amesteca sucul si coaja rasa de limeta intr-un castron.Se decojesc bananele si se inmoaie in castronul cu suc de limeta. Se unge cu putin ulei un gratar incins si se frig bananele, intorcandu-le o data, timp de 2-3 minute, pana ce se inmoaie si se rumenesc.
Se frige miezul de nuca de cocos pe o folie metalica, sub grill-ul cuptorului, pana se rumeneste. Se servesc bananele cu crema de nuca de cocos, presarate cu miezul de cocos rumenit.