fel principal / peste si fructe de mare
Bhapa Ilish Patey - Peste cu curcuma
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :

Ingrediente :
600g bucati de peste
1 1/2 lingurita curcuma, pudra
sare, dupa gust
2 linguri mustar
1 lingura pasta de ardei iute
4 ardei iuti, despicati si taiati fideluta
2 linguri smantana
ulei vegetal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
bengaleza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se spala pestele in apa rece, se scurge si se sterge cu prosoape de hartie. Se pudreaza pestele cu jumatate din curcuma si sare si se lasa sa stea 20 minute.
Se amesteca mustarul, pasta de ardei iute, ulei, smantana si restul de curcuma. Se ung bucatile de peste cu aceasta mixtura si se pun la la fiert, intr-o oala, impreuna cu 4 cani apa. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 8-10 minute.
Se serveste fierbinte, cu orez fiert si ornat cu fidelute de ardei iute.