fel principal / peste si fructe de mare
Biban oceanic cu salsa de portocale si ardei iuti
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
4 fileuri de biban de mare (sau alt peste cu carne alba)
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
salsa de portocale si ardei iuti (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 30 minute
Indicatii :
Se asezoneaza pestele, se captuseste sita unui steamer cu hartie pergament, lasandu-i marginile sa atarne in afara, pentru ca pestele sa poate fi ridicat mai usor. Se pune sita steamerului peste vasul cu apa si aceasta se da in clocot.
Se asaza pestele in sita, pe un singur strat. Se acopera cu capacul si se gateste in aburi 8 minute, pana ce este facut. Se orneaza cu coriandru proaspat si se serveste cu salsa si cu o salata de legume, la alegerea dvs.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de portocale si ardei iuti
Ingrediente :
2 ardei iuti verzi
2 portocale sau grapefruituri roz
1 ceapa mica
sare
piper negru proaspat macinat
Indicatii :
Se frig ardeii pe o tigaie, fara ulei, pana ce coaja lor incepe sa se carbonizeze usor si plesneste. Se pun intr-o punga de plastic inchisa, astfel ca aburul sa ramana inauntru. Se lasa sa stea 20 de minute.
Se reteaza capul si fundul fiecarei portocale sau grapefruit roz, se indeparteaza coaja si samburii. Se desface in feliute; se pun feliutele intr-un castronel.
Se scot ardeii iuti din punga si se decojesc. Se taie cotoarele, apoi se despica ardeii si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Se toaca marunt.
Se taie ceapa in jumatate si de feliaza subtire. Se adauga ardeii si ceapa in castronul cu feliutele de portocala si se amesteca cu grija. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune la rece.
Se reteaza capul si fundul fiecarei portocale sau grapefruit roz, se indeparteaza coaja si samburii. Se desface in feliute; se pun feliutele intr-un castronel.
Se scot ardeii iuti din punga si se decojesc. Se taie cotoarele, apoi se despica ardeii si se indeparteaza semintele si vinisoarele. Se toaca marunt.
Se taie ceapa in jumatate si de feliaza subtire. Se adauga ardeii si ceapa in castronul cu feliutele de portocala si se amesteca cu grija. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune la rece.