Este o supa consumata de marocani pe timp de iarna. Se folosesc de obicei boabe de fasole mici, cam cat mazarea, care au avantajul de a se gati repede. Se pot utiliza insa orice fel de boabe de fasole. Gustul supei depinde mult de calitatea uleiului de masline. Folositi ulei extra virgin, cu gust puternic si culoare verzuie.
Ingrediente :
250 g boabe mici de fasole uscata
3 catei de usturoi, necuratati
30 ml ulei de masline
1 lingurita de sare
chimen macinat, pentru servit
paprika, pentru servit
ulei de masline, pentru servit
Bucatarie etnica :
marocana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se pun boabele de fasole uscata pe o farfurie mare. Se aleg cu grija si se indeparteaza pietricelele, boabele crapate etc. Se spala fasolea bine intr-o sita, sub jet de apa rece. Se repeta operatia de cel putin 3 ori, pentru a indeparta orice impuritate. Se pune fasolea intr-o oala mare si se umple oala pe trei sferturi cu apa rece. Se pun in oala cateii necuratati de usturoi, uleiul de masline si sarea. Se acopera oala si se fierbe fasolea 20-30 de minute, la foc mic. Se scoate usturoiul din oala cu o spumiera, se pune in apa rece si se curata de coji. Se pun fasolea si usturoiul intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piureu omogen. Se potriveste de sare. Se serveste fierbinte, presarata cu chimen, paprika si stropita cu putin ulei de masline.