Bouri - Chefal cu legume

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Bouri - Chefal cu legume
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 chefal intreg (cca. 1 kg), curatat, spalat si taiat bucati 2/3 cana cu ulei de masline 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 1 lingurita de curcuma 1 ceapa, taiata rondele 750g cartofi, taiati bucati 2 rosii, taiate felii 4 ardei iuti verzi 1/2 lingurita de filamente de sofran 1 1/2 lingurita de unt 1 lamaie taiata in opt sare piper negru, macinat patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pune uleiul de masline intr-o tava de cuptor.
Se asezoneaza cu sare, piper, chimen si curcuma si se transfera in tava impreuna cu ceapa taiata rondele.
Se adauga bucatile de cartofi, rosii, ardeii iuti intregi. Sofranul se inmoaie in putina apa calda, dupa care se toarna peste peste. Se adauga untul taiat bucatele mici, presarandu-l peste mixtura din tava. Se asaza si bucatelele de lamaie pe langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor, la 180 °C, timp de 25 de minute.
Se transfera pe un platou, se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.